10 kruiden om van te dromen
klantbeoordeling
 
9,4 / 10
Je bent hier: Over totaalBED › Blog & nieuws

10 kruiden om van te dromen

Naar nieuwsoverzicht
12 september 2017

10 kruiden om van te dromen

Lig je naar het plafond te staren, te woelen of word je meerdere keren per nacht wakker? Verwen jezelf dan met een kop kruidenthee voordat je gaat slapen. Deze tien kruiden werken ontspannend en maken je slaperig.
Passiebloem
Rust in je hoofd én in je lijf. Daar zorgt passiebloem voor. Dit kruid ontspant namelijk ook je spieren. De rustgevende werking is bewezen met verschillende onderzoeken. Drink passiebloemthee een uur voordat je in bed stapt. Begin met een klein kopje, want als je er teveel van drinkt, word je duf wakker.Ashwagandha
Alleen de naam al klinkt als een ontspannende yogapose: ashwagandha. Tussen de lakens heeft het kruid volgens de traditionele Indiase kruidenheelkunde (ayurveda) twee voordelen. Het geeft rust én verhoogt je libido. Ashwagandha gebruik je het beste als een supplement.
Kamille
Kamillethee doet wonderen voor allerlei kwaaltjes. Huidirritatie, buikpijn, keelpijn. Best geloofwaardig dus dat het ook de hersenen en de spijsvertering kan kalmeren. En dát helpt dan weer om te slapen.Citroenmelisse
Ga je voor een lekker smaakje, kies dan citroenmelisse. De bladeren van deze plant ruiken naar citroen. Ze worden gebruikt in de keuken, voor visgerechten, soepen en sauzen. Citroenmelisse werkt bovendien tegen stress en slapeloosheid.
Rooibos
Drink je rooibosthee, dan sta je stabieler in het leven. Hyperactieve kinderen worden er ook rustiger van. Allerlei nerveuze spanningen verminderen als je dagelijks rooibosthee drinkt. En ´s nachts slaap je beter, zonder telkens wakker te worden.Griffonia
De zaadjes van de plant griffonia stimuleren de aanmaak van het gelukshormoon serotonine. Dat hormoon heb je nodig voor de aanmaak van melatonine. En dat is dan weer het stofje dat je in de avond slaperig maakt. Neem dit kruid in de ochtend. Dan ben je overdag vrolijk en 's avonds slaperig.
Valeriaan
Al in de achttiende eeuw werd valeriaan voorgeschreven vanwege de rustgevende werking. De wortel van dit kruid krijgt zelfs examenstress eronder. Valeriaan is te koop in tabletjes en in losse korrels om thee mee te zetten. Lekker is het niet. De geur is net zo sterk als de werking, zullen we maar zeggen.

Sint-janskruid
Uit onderzoek blijkt dat sint-janskruid chronische slapeloosheid en lichte depressiviteit vermindert. Het zou namelijk balans terugbrengen in de hersenen. Gebruik je sint-janskruid tegelijk met medicijnen, vraag dan bij dokter of apotheek of dat samen kan.Kattenkruid
Droomkruid, zo wordt kattenkruid ook wel genoemd. Het doet zijn bijnaam eer aan, want met droomkruid vermindert je stress en verbetert je slaap. Dit plantje groeit van oorsprong in Zuid-Europa, maar doet het ook prima in jouw tuin.
Hop
Hop ken je natuurlijk van het brouwen van bier. Maar, in tegenstelling tot bier, helpt het tegen hoofdpijn én om te slapen. Hop wordt zelfs wel eens bestempeld als een 'natuurlijk verdovend middel'. Vind je het nu te spannend om dit te drinken? De geur van een zak hop naast je hoofdkussen schijnt ook te werken.Slaap lekker!

Lees ook:
Tuintje rond je bed. 10 planten om beter te slapen

Bezoek een winkel

Vind snel een winkel bij jou in de buurt

Bekijk alle winkels