Moltons

Bekijk als Rooster Lijst

5 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijk als Rooster Lijst

5 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Moltons

Wat is een molton?

Een molton is een beschermende, extra matrashoes die je onder je hoeslaken om het matras plaatst. Een molton verlengt de levensduur van je (top)matras en zorgt er voor dat deze langer mooi blijft. Wanneer je geen molton gebruikt, trekt het lichaamsvocht dat je 's nachts verliest vrijwel direct door je hoeslaken en in je matras, met als gevolg dat je matras sneller vies wordt en minder lang meegaat.

Molton kussensloop

Minstens net zo belangrijk als de molton voor je matras, is de molton voor je kussensloop! Zonder beschermende molton ondersloop, is je kussen al snel vatbaar voor schimmels en bacteriën. Een molton kussensloop houdt je hoofdkussen langer schoon, fris en zacht. Net als bij een molton matraslaken, zorgt de molton kussensloop er voor dat het vocht en nachtelijke transpiratie absorbeert en je hoofdkussen een extra hygiënisch beschermlaagje geeft.

Verschillende formaten molton hoeslakens bij totaalBED

Onze moltons zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een molton voor je matras, topper of splittopper, maar ook voor boxsprings. Daarnaast zijn de molton hoeslakens verkrijgbaar in zowel éénpersoons- als tweepersoons afmetingen. 

Waar is een molton van gemaakt?

Een goede molton neemt dit verloren vocht echter op in de dikke stof, waardoor je matras langer meegaat en mooi blijft. Een molton hoeslaken verschilt dus van een normaal hoeslaken en wordt dan ook als extra beschermende laag ónder je hoeslaken geplaatst. Het materiaal van een molton bestaat uit dik katoen of wol, dat aan één of beide zijden geruwd is. De molton wordt met een speciale techniek (moltoneren genoemd) bewerkt, waardoor deze stof beter vocht en transpiratie absorbeert.

Zonder een onderliggende molton beschermt een hoeslaken je matras dus niet voldoende tegen nachtelijk transpireren en andere ongelukjes die in je bed kunnen voorkomen. Pas op: een molton is niet waterdicht! Zoek je een waterdichte beschermlaag tegen nachtelijk bedplassen? Kies dan voor waterdichte matrashoes.

Verschil tussen molton en matrasbeschermer

Het voornaamste verschil tussen de molton en de matrasbeschermer is dat de molton óp het matras wordt gelegd en de matrasbeschermer ónder het matras wordt geplaatst.

Betaalbare kwaliteit moltons

Bij totaalBED kun je terecht voor moltons in ieder formaat, voor een betaalbare prijs. Bestel je molton online in onze webshop, of kom langs in één van onze 22 winkels!