Matrassen

Bij totaalBED vindt je het matras dat het beste bij jou past. Gratis thuisbezorgd. Bekijk onze collectie of kom langs in de winkel voor vrijblijvend slaapadvies! 90 nachten proefslapen.

Koudschuim matrassen

Bekijk als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijk als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Koudschuim matrassen

Koudschuim matras kopen?

Lekker slapen begint met een goed matras. Welk matras het beste bij jou past ligt aan een aantal factoren, waaronder je lengte, lichaamsgewicht en persoonlijke voorkeuren. Een koudschuim matras is in de meeste gevallen een goede keuze. Kies altijd voor een matras dat de juiste ondersteuning aan je lichaam biedt en je lichaamsgewicht het beste verdeeld over het gehele matras. 

Koudschuim matrassen zijn enorm elastisch en hebben een goed corrigerend vermogen. Ten opzichte van bijvoorbeeld een traagschuim matras, is een koudschuim matras wat steviger en biedt iets meer tegendruk. Kuilvorming komt om die reden bij koudschuim matrassen nauwelijks voor.

Werking koudschuim

Koudschuim is kwalitatief hoogwaardig schuim met een aantal unieke eigenschappen. Koudschuim heeft van nature een open celstructuur, wat maakt dat het materiaal goed ventileert en vochtdoorlatend is. De open celstructuur zorgt er ook voor dat een koudschuim relatief koel blijft gedurende het slapen. Bovendien liggen koudschuim matrassen heerlijk comfortabel, doordat het schuim de juiste steun en tegenduk aan je lichaam geeft tijdens het slapen.

Een koudschuim matras bestaat voor een deel uit polyol, dat zorgt voor de elasticiteit en veerkracht van het matras. Polyol is belangrijk voor het comfort van het matras, omdat dit voor een goede punt-elasticiteit zorgt. Hoe elastischer het koudschuim is, hoe makkelijker het de contouren van je lichaam volgt. En dat ligt wel zo comfortabel. Daarnaast biedt deze elasticiteit ook een fijne ondersteuning aan je lichaam en zorgt het voor een langere levensduur van het matras.

Levensduur koudschuim matras

oe lang een koudschuim matras meegaat is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van je matras, maar ook hoe goed je het matras onderhoudt. Een goed koudschuim matras met een goede polyol verhouding heeft een levensduur van zeker 10 jaar. Daarbij adviseren we wel om je matras regelmatig te keren en te luchten, dit verlengt de levensduur van je matras namelijk aanzienlijk. Bovendien raden we aan om gebruik te maken van een molton hoeslaken, om je matras te beschermen tegen vuil en vocht.

Koudschuim matrassen tegen aantrekkelijke prijzen

totaalBED verkoopt matrassen die passen bij ieder budget. Met de aanschaf van een koudschuimmatras investeer je bovendien in een duurzame toekomst, want voor de volgende 10 jaar lig je goed! Bekijk ons assortiment online of kom langs in één van onze 22 winkels bij jou in de buurt.