Topmatrassen

Maak je boxspring compleet met het juiste topmatras! Een goede topper verhoogt het slaapcomfort en verlengt de levensduur van het onderliggende matras. Bekijk onze collectie of kom langs in de winkel!

Latex topmatrassen

Bekijk als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
per pagina
Bekijk als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
per pagina

Latex topmatrassen

Op zoek naar een latex topmatras? Een goed topmatras verhoogt het slaapcomfort en verlengt bovendien de levensduur van het onderliggende matras. 

Latex topmatras kopen? Ruim assortiment bij totaalBED

Veerkrachtig, zo kunnen we de latex topmatrassen van totaalBED het beste omschrijven. Het materiaal kan zich volledig aan de vorm en het gewicht van jouw lichaam aanpassen. Een latex topmatras geeft optimale tegendruk. Het matras is voorzien van meerdere ventilatiekanalen, zodat de lucht constant circuleert. Dit zorgt voor warmte, ventilatie en vochtafvoer. Een latex matras zorgt ervoor dat je je ’s morgens fris en uitgeslapen voelt.

Het comfort van een latex topdekmatras 

Kenmerkend voor een latex topdekmatras zijn de drukverlagende eigenschappen van het latex. Exta prettig als je bijvoorbeeld last hebt van gevoelige gewrichten of een pijnlijke rug. Door de hoge puntelasticiteit van het latex, krijgen al je lichaamsdelen die op het matras liggen precies de juiste ondersteuning. 

De voordelen van een latex topper 

Het aanschaffen van een latex topmatras kent een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste is latex van nature ontzettend veerkrachtig, wat de vorming van kuilen in je topper tegengaat. Een ander voordeel van latex is dat het materiaal volledig anti-allergisch is. Dit houdt in dat het latex stof en huisstofmijt geen kans geeft om zich in je matras te nestelen. Bovendien is de tijk van de latextopper afritsbaar en wasbaar, voor extra hygiëne. 

Een latex topmatras gaat gemiddeld 5 tot 7 jaar mee, mits je deze natuurlijk goed onderhoudt. Aan te raden is om je topmatras regelmatig te luchten, te keren en te draaien, zodat deze langer fris blijft. Om je topmatras langer mooi te houden, raden we bovendien het gebruik van een molton hoeslaken onder je reguliere hoeslaken aan. Wanneer je geen molton ondersloop gebruikt, trekt het lichaamsvocht dat je 's nachts verliest vrijwel direct door je hoeslaken en in je topmatras, met als gevolg dat deze sneller vies wordt en minder lang meegaat.

Latex topmatras, een duurzame keuze 

Een andere belangrijke reden waarom de latex topper een populaire keuze is, is omdat latex van nature een duurzaam product is. De grondstof voor de latex toppers wordt gehaald uit de natuur, namelijk uit de rubberbomen die groeien in Azië en Zuid-Amerika. Men maakt een inkeping in de rubberboom en oogst vervolgens een wit, stroperig goedje: de rubbermelk. Na het tapppen van de rubbermelk wordt de inkeping in de boom weer dichtgeplakt waarna de boom zichzelf heelt. 

Latex topmatrassen met korting

De voordelen van een latex topmatras zelf ervaren? Bij totaalBED koop je latex toppers altijd tegen scherpe prijzen. Daarnaast kun je het gehele jaar door gebruik maken van mooie seizoensaanbiedingen en kortingsacties. 

Benieuwd of een latex matras iets voor je is? Onze adviseurs in de winkel of bij de klantenservice helpen je graag verder! 

Toch ook benieuwd naar onze andere topmatrassen? Bekijk ook eens ons assortiment aan traagschuim toppers, koudschuim toppers, watergel toppers en pocketveer toppers