De landelijke woonstijl is van alle tijden. Rust, eenvoud en dichtbij de natuur. Dat is waar een landelijk interieur voor staat. Met de juiste mix van kleuren, materialen en meubels creëer jij thuis zo’n heerlijke landelijke sfeer in je master bedroom. totaalBED geeft je vijf praktische tips.


1. Combineer aardekleuren

Met de juiste aardetinten maak jij je slaapkamer knus, warm en gezellig. Misschien denk je in eerste instantie aan bruin, beige, taupe, groen en grijs. Maar ook kleuren zoals geel, oranje en rood vallen onder de aardekleuren. Het zijn echt natuurlijke tinten, die je zowel los als gecombineerd kunt gebruiken. Wat denk je bijvoorbeeld van de het dekbedovertrek Birk Green, gemaakt van biokatoen, op boxspring Halmstad?
Ook leuk: maak een neutrale basis van aardetinten en voeg de typische seizoenskleuren (geel in de lente en oranjerood in de herfst) per seizoen toe middels accessoires.

2. Kies een robuust meubelstuk

De landelijke look versterk je door een stoer, robuust meubelstuk aan je interieur toe te voegen. Denk maar aan oude boerderijen uit voorbije eeuwen. Daar waren keukentafels, banken en kasten ook groot en praktisch. De spullen van het hele gezin moesten in de kasten worden opgeborgen en de hele familie moest op zondag rond de keukentafel kunnen zitten. In de slaapkamer kan dat ene robuuste meubelstuk bijvoorbeeld je bed of je kledingkast zijn. Ledikant Malaga past perfect in je landelijke slaapkamer. Je kunt kiezen uit champagnekleur en houtlook.

3. Betrek buiten bij binnen

Grenst je slaapkamer aan een balkon of tuin? Dan heb jij de bonus te pakken! Bij een landelijke woonstijl past het namelijk perfect om buiten bij binnen te betrekken. Richt de kamer zo in dat ramen en buitendeuren makkelijk open kunnen en plaats je bed zo dat je ’s ochtends direct naar buiten kunt kijken. Heb jij geen buitenruimte bij je slaapkamer, overweeg dan om planten van beneden naar je raam te laten groeien. En plaats zelf lekker veel planten in je slaapkamer.

4. Gebruik tegels

Tegels garanderen de associatie met ‘vroeger’ en landelijk. Oude boerderijen hadden tegels in elk vertrek, want tegels waren handig schoon te houden én decoratief. Vaak werden tegels zelfs voor de wanden gebruikt. Misschien vind je het een tikkeltje te ver gaan om je slaapkamer te betegelen. Kies dan voor een lookalike, zoals zelfklevende vinyltegels. Ook bestaat er behang met tegelprints.

5. Laat hout zien

Heb je een slaapkamer op zolder, dan heb je kans dat je van die prachtige plafondbalken in het zicht hebt. In sommige oudere woningen zijn ze ook op andere verdiepingen van het huis nog te zien. Woon je in een nieuwbouwwoning? Niet getreurd, de landelijke ‘touch’ van houten balken kun je ook zelf creëren. Bevestig steigerhouten planken tegen de muren. Je kunt ze onbehandeld laten en gebruiken als prikbord of je kunt ze schilderen in de kleuren van de muren.

Slaap lekker!