Retouren

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om een webshop bestelling binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 kalenderdagen na de dag waarop je, of een door jou aangewezen derde, die niet vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Hou bij het retourneren van een product rekening met het volgende:

  • Het product is onbeschadigd en zit - indien redelijkerwijs mogelijk - in de originele verpakking.
  • Het product is ongebruikt en ongemonteerd.
  • Mocht het product meer geopend of gebruikt zijn dan noodzakelijk om te beoordelen of je het wenst te behouden dan brengen wij een waardevermindering bij je in rekening die kan oplopen tot 100%.
  • Het product is niet speciaal naar jouw specificaties op maat gemaakt. Maatwerkproducten zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Het retouradres is:

totaalBED
Siegenstraat 5
8028PT Zwolle

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. In ieder geval zullen voor terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Het herroepingsrecht geldt ook voor actieartikelen en artikelen uit de opruiming. Je kunt probleemloos, binnen 14 dagen na ontvangst, van de aankoop afzien. Zorg er ook dan voor dat het artikel compleet is, in originele staat en in de (indien redelijkerwijs mogelijk) originele fabrieksverpakking zit. Mocht dit niet het geval zijn. dan kunnen wij een eventuele waardevermindering in rekening brengen.

Wanneer blijkt dat retour artikelen beschadigd, vervuild of gemonteerd zullen wij hiervoor kosten aan jou in rekening brengen. Dit geldt ook voor producten die zijn aangepast aan jouw wensen. De voorwaarde 'binnen de herroepingstermijn' staat los van door ons aangeboden omruilgarantie van 90 dagen.

Buiten de herroepingstermijn

Heb je een artikel gekocht en gaat dit kapot buiten de herroepingstermijn van 14 dagen? Wij volgen bij het afhandelen van artikelklachten uiteraard de wet en de algemene voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Als consument heb je rechten op basis van de wet.

Kosten voor retourneren

totaalBED brengt kosten in rekening voor het retourneren. De retourkosten zijn € 50,00 euro voor orders die we bij je thuis komen ophalen. De retourkosten van kleine pakketten via de post zijn voor eigen rekening. totaalBED brengt schade bedragen in mindering wanneer beschadigde producten teruggenomen worden.

Retourafspraak maken

Je wilt iets retourneren. Laat ons dat weten door het invullen van het contactformulier of je kunt door het invullen van het modelformulier aangeven dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Wij nemen contact met je op, zodra het retour verzoek binnenkomt. Binnen 2 weken na goedkeuring van retour verzoek komen we het artikel ophalen. Kleine pakketten kun je zelf per post terugsturen.

Ruilen

Wil je een artikel ruilen voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur? Je kunt jouw online totaalBED bestelling binnen de herroepingstermijn retourneren. Je nieuwe bestelling geef je gewoon door zoals je gewend bent. Let op! Wij rekenen kosten voor retourneren en bezorgkosten voor de nieuwe bestelling.

Ik heb een tegoed

Heb je jouw volledige bestelling vooraf met iDEAL betaald en is er door het retourneren of annuleren van artikelen een tegoed ontstaan? Dan storten wij het bedrag (ook betaal- en verzendkosten) terug op het moment dat wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Het bedrag staat binnen 2 weken, vanaf het moment van herroeping, op jouw rekening. Tegoeden, ontstaan door het verzilveren van een waardebon, betalen wij niet uit. Voor het openstaande bedrag geven wij je een nieuwe waardebon. Waardebonnen zijn niet overdraagbaar aan derden. Mogelijk vragen wij je daarom bij het inleveren van de waardebon om een legitimatie.

Uitgesloten van het herroepingsrecht

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn toppers, dekbedden, lakens en kussens, waarvan de verzegeling na levering is verbroken. Deze producten zijn namelijk om redenen van hygiëne niet geschikt om te worden teruggezonden wanneer de verzegeling na levering is verbroken.