Maak van de kinderslaapkamer een speelkamer
klantbeoordeling
 
9,4 / 10
Je bent hier: Over totaalBED › Blog & nieuws

Maak van de kinderslaapkamer een speelkamer

Naar nieuwsoverzicht
06 april 2018

Maak van de kinderslaapkamer een speelkamerKinderen brengen veel tijd door op hun eigen kamer. Met deze vijf tips verander je de slaapkamer van je kind in een speelkamer.

1. Benut alle ruimte
Kinderen spelen graag op de grond. Om de hele vloer te benutten, kies je voor een hoogslaper. Onder het bed heb je dan ruimte voor een bureau, speeltafel of kast. Aan het bed kun je opbergzakken hangen. totaalBED heeft beddengoed, opbergboxen en -zakken en tenten in thema's als ridders, prinsessen en piraten. Veel kinderen vinden het trouwens een avontuur om hoog te liggen. Dubbel voordeel dus.

2. Maak het persoonlijk
De eigen slaapkamer is waarschijnlijk de favoriete plek van je kind. Des te leuker is het als je in één oogopslag ziet dat het zijn of haar domein is. Met bijvoorbeeld een naamslinger of een deken met daarop een eigen foto, maak je de ruimte nog persoonlijker.

3. Kies een bed dat meegroeit
Kinderen worden snel groot. Letterlijk en figuurlijk. Wat nu nog imposant is, zijn ze over een paar jaar ontgroeid. Kies daarom voor een bed waar je met een paar extra onderdelen een halfhoogslaper of hoogslaper van maakt. Zo blijft het bed passen bij de belevingswereld van je kind. In plaats van de hoogte in, kun je het bed natuurlijk ook na een paar jaar laten zakken. Met speciale kussens maak je van het bed in een handomdraai een bedbank. Voor logeetjes schuif je er een slaaplade onder.

4. Maak van de wanden schilderdoek
Op de muren tekenen. Welk kind wil dat nou niet? Tover de wanden om tot 'carte blanche' waar de kinderen zich op kunnen uitleven. Dan voorkom je spontane krabbels op het dure behang én geef je je kind alle ruimte voor creativiteit. Kies bijvoorbeeld voor schoolbordverf. Daarop kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven. Hebben ze genoeg van hun tekening? Dan vegen ze die uit en beginnen ze gewoon opnieuw. Tip: verf alleen de onderste helft van de muur. Dat houdt de kamer optisch licht en ruim.

5. Creëer een 'eigen wereld'
Geef je kind alle kans om zijn fantasie te benutten. Met leuke extra's maak je van het bed een eigen wereld voor je kind. Denk aan glijbanen om van boven uit bed naar beneden te roetsjen, ladders om te klimmen, speelgordijnen om achter te verstoppen of kussens om op neer te ploffen.

Slaap lekker!

Bezoek een winkel

Vind snel een winkel bij jou in de buurt

Bekijk alle winkels