Zo kies je jouw perfecte matras
klantbeoordeling
 
9,4 / 10
Je bent hier: Over totaalBED › Blog & nieuws

Zo kies je jouw perfecte matras

Naar nieuwsoverzicht
15 augustus 2018

Zo kies je jouw perfecte matrasSinds een tijdje ervaar je rugklachten en de laatste keer dat je écht uitgerust wakker werd, kun je je eigenlijk niet meer herinneren. Herkenbaar? Deze signalen kunnen erop wijzen dat het tijd is voor een nieuw matras. Na een goede nachtrust sta je bij het opstaan immers al 1-0 voor. Ga je op zoek, dan zal je zien dat de keuze reuze is. Maar wat zijn de verschillen in matrassen? totaalBED helpt je op weg!Koudschuim
Een matras van koudschuim bestaat volledig uit veerkrachtig schuim. Aan het schuim wordt een zogenaamde HR-waarde gekoppeld. Hoe hoger deze waarde, hoe meer schuim er verwerkt is in het matras. Hierdoor neemt de veerkracht toe en wordt de levensduur verlengd. Een koudschuim matras volgt de lichaamscontouren, neemt gemakkelijk nieuwe vormen aan en is geschikt voor ieder lichaamstype tot 140 kilogram. Bovendien is koudschuim ideaal als je snel transpireert.

+ Goede drukverdeling
+ Nauwelijks kuilvorming
+ Uitstekende ventilatie en anti-allergisch
+ Hoog aanpassingsvermogen

Traagschuim
Vaak is alleen de bovenlaag van het matras van traagschuim, omdat het matras anders te zacht is. Een traagschuim matras staat bekend om de drukverlagende eigenschappen, vormt zich naar het lichaam en is uitermate geschikt als je snel last hebt van gevoelige spieren en gewrichten. Het temperatuurgevoelige schuim wordt zachter wanneer het in aanraking komt met lichaamswarmte. Bijkomend voordeel is dat het matras eenvoudig weer de oorspronkelijke vorm aanneemt.

+ Druk verlagend
+ Voelt warm aan
+ Geschikt bij lichamelijke klachten
+ Minder geschikt voor zwaardere mensen

Latex
Latex matrassen zijn soepel, zacht en rekbaar. De kern van een latex matras is van rubber, wat het matras zo rekbaar en veerkrachtig maakt. Heb je snel last van gevoelige spieren of gewrichten, dan kan latex voor jou een geschikte keuze zijn. Een latex matras kent veel ventilatiekanalen, zodat de lucht constant circuleert. Dit zorgt voor een aangename warmte gecombineerd met goede ventilatie.

+ Geen kuilvorming
+ Comfortabel zacht ligcomfort
+ Anti-allergisch
+ Natuurproduct
Pocketvering
Een pocketveer matras is opgebouwd uit metalen veren die elk verpakt zijn in een zakje, oftewel pocket. Deze pockets kunnen los van elkaar bewegen. Er zijn 5 en 7-zone pocketveer matrassen. Elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel. De wervelkolom wordt in haar natuurlijke vorm ondersteund. Een pocketveer matras geeft aangename warmte in de winter en welkome frisheid in de zomer.

+ Geleidelijke ondersteuning
+ Uitstekende ventilatie
+ Lange levensduur
+ Comfortabele zones

Voordat je de knoop doorhakt is het goed om eerst verschillende matrassen te testen. Zo ervaar je of het matras ook voor jou de juiste keuze is. Lees hier waar je op moet letten bij het proefliggen.

Slaap lekker!