Welk matras kies jij?

Bij totaalBED hebben we matrassen voor iedereen. Wij helpen je graag om jouw ideale matras te vinden, zodat je heerlijk slaapt.

Proefliggen? Je bent van harte welkom in één van onze winkels. Het mooiste is: je mag 90 dagen uitproberen. We vinden het namelijk belangrijk dat een matras echt bij je past.

BEKIJK ALLE MATRASSEN

Welk matras heb je nodig?

Bij het kiezen van een matras let je met name op het materiaal. Deze bepalen de eigenschappen en daarmee of een matras bij je lichamelijke eigenschappen past.

Van pocketveer tot aan latex en van traagschuim tot aan koudschuim. totaalBED biedt voor iedereen een passend matras. Hieronder lees je 3 belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een matras.

Lichaamsondersteuning

Je slaapt ongeveer een derde van je leven. Dat is nogal wat! Bijna al onze matrassen hebben daarom 7 comfortzones voor optimale ondersteuning.

De belangrijkste lichaamspunten zijn nek, schouder, rug, heup, zijde en hiel. Hierbij moet je rug in een zo’n recht mogelijke lijn liggen. Op basis van je gewicht, slaaphouding en voorkeuren heb je ruime keuze aan vullingen voor ultiem comfort.

Ventilatie

Wist je dat je ´s nachts zo´n 350 cc vocht verliest? Het is daarom belangrijk dat je matras voldoende ventileert. Anders gezegd gaat het erom dat de vochtafvoer zo optimaal mogelijk is om je matras droog, fris en hygiënisch te houden.

Onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen die zorgen voor een goede vochtafvoer en een aangename temperatuur.

Levensduur

Daar kun je dus even mee vooruit! Geleidelijk wordt namelijk de ondersteuning minder en absorbeert het steeds meer vocht. Hierdoor vormt je matras na jaren gebruik een steeds groter gezondheidsrisico.

Om zo lang mogelijk van je matras te kunnen genieten, raden we aan om hem iedere maand om te draaien en te luchten. Sla bijvoorbeeld je dekbed open. Zo slaap je ook over een paar jaar nog even lekker als de eerste nacht.

Materialen

Pocketveermatrassen zijn gericht op de meest optimale lichaamsondersteuning en ventileren uitstekend. Matrassen van koudschuim zijn anti allergisch en hebben goede veerkrachtige eigenschappen en bieden daarmee een stevige lig voor ieder gewicht. Watergel heeft drukverlagende en verkoelende eigenschappen.

Latex matrassen zijn soepel, heerlijk zacht en lekker warm. Ze bieden overal de juiste ondersteuning en de ventilatiekanalen zorgen voor een goede vochtafvoer. Traagschuim volgt de contouren van je lichaam en zorgt voor goede druk verlagende ondersteuning. Hoe langer je ligt, hoe warmer en elastischer het traagschuim wordt. Ideaal voor mensen met gevoelige gewrichten en spieren.

Je matras uitproberen

totaalBED helpt bij het vinden van je ideale matras. We willen zo graag dat je echt lekker slaapt, dat je deze 90 nachten mag uitproberen. Blijkt dat het ligcomfort niet aan je verwachtingen voldoet, dan kun je eenmalig gebruik maken van onze omruilgarantie. Dit geldt voor alle matrassen en alle maten.

Wij bezorgen een nieuw matras aan huis, nemen de eerste aankoop retour en rekenen hiervoor €50,- servicekosten. Lees hier meer over 90 nachten proefslapen.